Đề thi giữa kì 1 lớp 6 môn tiếng anh

     
Lớp 1

Đề thi lớp 1

Lớp 2

Lớp 2 - liên kết tri thức

Lớp 2 - Chân trời sáng sủa tạo

Lớp 2 - Cánh diều

Tài liệu tham khảo

Lớp 3

Lớp 3 - liên kết tri thức

Lớp 3 - Chân trời sáng tạo

Lớp 3 - Cánh diều

Tài liệu tham khảo

Lớp 4

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài tập

Đề thi

Lớp 5

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài bác tập

Đề thi

Lớp 6

Lớp 6 - kết nối tri thức

Lớp 6 - Chân trời sáng sủa tạo

Lớp 6 - Cánh diều

Sách/Vở bài tập

Đề thi

Chuyên đề và Trắc nghiệm

Lớp 7

Lớp 7 - kết nối tri thức

Lớp 7 - Chân trời sáng sủa tạo

Lớp 7 - Cánh diều

Sách/Vở bài tập

Đề thi

Chuyên đề và Trắc nghiệm

Lớp 8

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài xích tập

Đề thi

Chuyên đề & Trắc nghiệm

Lớp 9

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài tập

Đề thi

Chuyên đề và Trắc nghiệm

Lớp 10

Lớp 10 - liên kết tri thức

Lớp 10 - Chân trời sáng sủa tạo

Lớp 10 - Cánh diều

Sách/Vở bài bác tập

Đề thi

Chuyên đề & Trắc nghiệm

Lớp 11

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài tập

Đề thi

Chuyên đề & Trắc nghiệm

Lớp 12

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài xích tập

Đề thi

Chuyên đề & Trắc nghiệm

IT

Ngữ pháp tiếng Anh

Lập trình Java

Phát triển web

Lập trình C, C++, Python

Cơ sở dữ liệu


*

Đề thi tiếng Anh lớp 6 giữa kì một năm 2022 - 2023 có đáp án sách bắt đầu (13 đề) | kết nối tri thức, Cánh diều, Chân trời trí tuệ sáng tạo

Để ôn luyện cùng làm xuất sắc các bài xích thi tiếng Anh lớp 6, dưới đấy là 13 Đề thi tiếng Anh lớp 6 giữa kì 1 chọn lọc, gồm đáp án, cực gần kề đề thi bao gồm thức bám quá sát nội dung chương trình của ba bộ sách mới liên kết tri thức, Cánh diều, Chân trời sáng tạo. Mong muốn bộ đề thi này để giúp đỡ bạn ôn luyện và đạt điểm cao trong những bài thi môn giờ đồng hồ Anh 6.

Bạn đang xem: đề thi giữa kì 1 lớp 6 môn tiếng anh

Mục lục Đề thi giờ đồng hồ Anh lớp 6 giữa kì 1 gồm đáp án năm 2022 sách mới (13 đề) | liên kết tri thức, Cánh diều, Chân trời sáng sủa tạo


Phòng giáo dục đào tạo và Đào tạo thành ...

Đề thi thân kì 1 - liên kết tri thức

Năm học 2022 - 2023

Bài thi môn: giờ đồng hồ Anh lớp 6

Thời gian có tác dụng bài: 90 phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 1)

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A. Shy

B. Pretty

C. Curly

D. Pony

2. A. Ears

B. Eyes

C. Hands

D. Cheeks

3. A. Funny

B. Curious

C. Chubby

D. Lunch


Exercise 2: Choose the correct answer

1. The boy is sitting ________ the computer. He is playing computer games.

A. Under B. Next to C. Behind D. In front of

2. Students live và study in a ________ school. They only go home at weekends.

A. Secondary B. International C. Boarding D. Private

3. ________ are your friends coming for the các buổi tiệc nhỏ tonight? ~ About 7 o’clock.

A. What B. Where C. What time D. How often

4. My best friend is very ________. He plays football và basketball very well.

A. Friendly B. Sporty C. Lovely D. Funny

5. We shouldn"t play music __________after midnight.

A. Careful B. Right C. Loud D. Easy

6. Please turn _________ the lights. The room is so dark.

A. With B. At C. In D. On


7. Next summer I am working as a _______ teacher in a village near Hoa Binh City.

A. Good B. Nice C. Favourite D. Volunteer

8. Phái nam __________football now. He‟s tired.

A. Doesn’t play B. Plays C. Is playing D. Isn’t playing

9. I am having a math lesson but I forgot my ___________. I have some difficulties.

A. Calculator B. Bike C. Pencil case D. Pencil sharpener

10. School ____________at 4.30 p.m every day.

A. Finish B. Finishes C. Go D. Have

Exercise 3: Give the correct form of verbs

1. We (speak) _________ French at the moment.

2. I (watch) ____________ TV about 3 hours a day.

3. We (play) ____________tennis now.

4. My family usually (go) ___________ lớn the movies on Sunday.

5. _________you (like) ________chocolate ice cream?


Exercise 4: Read the text and answer the following questions

Hello! My name is Peter & this is my house.

My house is quite big. It has got two floors – a ground floor & a first floor. It has also got an attic & a basement. On the ground floor, there is a kitchen, a living room, a big dining room và a bathroom. On the first floor, there are three bedrooms, one bathroom & a big corridor. My bedroom is between my parents’ bedroom and the bathroom. My sister’s bedroom is in front of mine.

I love my bedroom, but I also lượt thích the attic. In the attic I keep some of my books và my old toys. I lượt thích to spend my time there because it is very spacious & there is a big sofa there where I sometimes take a nap.

At the back of the house, there is a garage where my parents park the family car, và a lovely garden with many green spaces, flowers, two swings and a small swimming pool.

I love my house! It’s very comfortable và cozy.

1. Is Peter’s house big or small?

______________________________________________

2. How many rooms are there on the ground floor? What are they?

______________________________________________

3. Where is Peter’s bedroom?

______________________________________________

4. Why does Peter lượt thích to be in the attic?

______________________________________________

5. Where is the garage?

______________________________________________

6. Is the swimming pool in the garden?

______________________________________________

7. Does Peter like his room?

______________________________________________

Exercise 5: Make questions for the underlined words. 

1. His telephone number is 8 259 640.

______________________________________________ 

2. It’s about two kilometers from my house khổng lồ the movie theater.

______________________________________________

3. My father is an engineer.

______________________________________________

Exercise 6: Reorder the words & write the meaning sentences

1. Student/ Minh/ new/ a/ is

______________________________________________

2. Green fields/ There/ are

______________________________________________

3. Ten/ are/ desks/ small/ There

______________________________________________

-The end-

 

Đáp án 

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A 2. D 3. B

Exercise 2: Choose the correct answer

1. D

2. C

3. C

4. B

5. C

6. D

7. D

8. D

9. A

10. B

Exercise 3: Give the correct size of verbs

1. We (speak) ____are speaking_____ French at the moment.

2. I (watch) _____watch_______ TV about 3 hours a day.

3. We (play) _____are playing_______tennis now.

4. My family usually (go) ______goes_____ khổng lồ the movies on Sunday.

5. ____Do_____you (like) ____like____chocolate ice cream?

Exercise 4: Read the text & answer the following questions

1. His house is big.

2.There are four rooms. They are the kitchen, the living room, the dining room & the bathroom.

3.Peter’s bedroom is on the first floor, between his parents’ bedroom và the bathroom.

4.Because the attic is very spacious and there is a big sofa in it.

5.The garage is at the back of the house.

6.Yes, it is.

Exercise 5: Make questions for the underlined words. 

1. What is his telephone number?

2. How far is it from your house to lớn the movie theater

3. What does your father do?

Exercise 6: Reorder the words & write the meaning sentences

1. Minh is a new student

2. There are green fields

3. There are ten small desks

Phòng giáo dục và đào tạo và Đào tạo thành ...

Đề thi thân kì 1 - Cánh diều

Năm học 2022 - 2023

Bài thi môn: giờ Anh lớp 6

Thời gian làm bài: 90 phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 1)

I.  Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the rest

1. A. Cover B. Go C. Flow D. So

2. A. Flow B. Love C. Stone D. November

3. A. Summer B. Sun C. Glue D. Shut

4. A. Slowly B. Foam C. Cover D. Home

5. A. Blood B. Shoot C. Shut D. Flood

II. Choose the best answer:

1. I have photographs of my family _______ the wall of my office. A. On B. Next to lớn C. At D. In2. Mr. Smith"s jacket is _______ the closet. A. Under B. In C. At D. From3. Where"s John? He"s over there. He"s standing________ Ellen. A. On B. Under C. Next lớn D. Between4. It arrives_________ Chicago at ten o"clock. A. At B. In C. Near D. From5. The teacher stands ________the class. A. From B. At C. In front of D. By6. There is a map on the wall just ________ the teacher"s desk. A. From B. Above C. Before D. In front of7. February comes________ March A. Behind B. After C. Before D. During8. July comes ________ June. A. Before B. After C. Behind D. In9. "Tall" is the opposite ________"short". A. To lớn B. Of C. Against D. With10. I always eat ______home. A. At B. In C. From D.to

III. . Read the passage & answer the questions

"Mrs Lien is a nurse. Her house is near the hospital. It is in front of the park, between the drugstore và the bakery. Today she doesn"t go to work because it"s Sunday. There are five room in her house, and her house has a small yard khổng lồ the right of the house ,there are flowers và there are small trees to lớn the left of it. There is a well behind her house.

1-What does Mrs Lien do?

.................................................................................

2-How many rooms does her house have?

..................................................................................

3-Is the yard big or small?

...................................................................

4-Where are the flowers?

............................................................................

5-What is there behind the house ?

...........................................................................

IV.Rewrite the sentences with the same meaning

1. My sister walks khổng lồ the supermarket.

Xem thêm: Top 6 Bài Cảm Nghĩ Về Ngôi Trường Em Đang Học Cấp 2 Siêu Hay Nhất

My sister goes………………

2. There are many flowers in our garden.

Our garden…………………

3. Does your father cycle khổng lồ work?

Does your father get……………

4. The garden is behind Nam’s classroom.

Nam’s classroom………………

5. Tom drives khổng lồ work every morning.

Tom travels………………………

Đáp án

I. 

 1. A

2. B

3. C

4. C

5. B

II.

1. A. On2. B. In3. C. Next to4. B. In5. C. In front of6. B. Above7. C. Before8. B. After9. B. Of10. A. At

III.

1. Mrs Lien is a nurse.

2. Her house has five rooms.

3. The yard is small.

4. The flowers are to the left of the house.

5. There is a well behind the house.

IV.

1.My sister go to lớn the supermarket on foot

2.Our garden has many flowers

3.Does your father get lớn work by bike?

4. Nam’s classroom is in front of the garden

5. Tom travels khổng lồ work by car every morning

Phòng giáo dục và đào tạo và Đào tạo nên ...

Đề thi thân kì 1 - Chân trời sáng sủa tạo

Năm học tập 2022 - 2023

Bài thi môn: giờ Anh lớp 6

Thời gian làm cho bài: 90 phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 1)

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. Beds B. Clocks C. Villas D. Chairs

2. A. Caps B. Lights C. Clocks D. Rooms

3. A. Parents B. Beds C. Friends D. Brothers

4. A. Kitchens B. Flats C. Bedrooms D. Villas

5. A. Houses B. Stores C. Oranges D. Bridges

II. Find a word which does not belong in each group 

1. A. Chair B. Table C. Toilet D. Sofa

2. A. Flat B. School C. Country house D. Villa

3. A. Kitchen B. Bedroom C. Living room D. Villa

4. A. Aunt B. Uncle C. Grandmother D. Teacher

5. A. Cousin B. Mother C. Father D. Brother

III. Choose the letter A, B, C or D to lớn complete the passage below

This is Peter. He is twelve years old. He is a student. He .............. (1) in a big villa in the suburb of the city. There .................. (2) 4 people in his family: his parents, his younger sister và him. His father is an engineer. His mother is a teacher. And his younger sister is a pupil. There are 5 rooms .............. (3) his house: living room, kitchen, bathroom, bedroom and toilet. The living room is his ................ (4) place .............. (5) he can sit on the armchair và watch television with his family.

1. A. Lives B. Live C. Living D. Lived

2. A. Is B. Be C. Being D. Are

3. A. At B. In C. Of D. To

4. A. Favorite B. Boring C. Messy D. Noisy

5. A. Because B. But C. So D. However

IV. Choose the correct answer

1. I don’t stay/ doesn’t stay at home.

2. We don’t wash/ doesn’t wash the family car.

3. Doris don’t do/ doesn’t do her homework.

4. They don’t go/ doesn’t go khổng lồ bed at 8.30 p.m.

5. Kevin don’t open/ doesn’t open his workbook.

6. Our hamster don’t eat/ doesn’t eat apples.

7. You don’t chat/ doesn’t chat with your friends.

8. She don’t use/ doesn’t use a ruler.

9. Max, Frank and Steve don’t skate/ doesn’t skate in the yard.

10. The boy don’t throw/ doesn’t throw stones.

V. Complete the following sentences

1. How/ you/ go to lớn school/ ?

___________________________________ ?

2. What/ you/ do/ ?

___________________________________ ?

3. Where/ John/ come from/ ?

___________________________________ ?

4. How long/ it/ take from London lớn Paris/ ?

___________________________________ ?

5. How often/ she/ go lớn the cinema/ ?

___________________________________ ? 

ĐÁP ÁN

I.

1. B

2. D

3. A

4. B

5. B

II.

1. C

2. B

3. D

4. D

5. A

III.

1. A

2. D

3. B

4. A

5. A

IV.

1. I don’t stay at home.

2. We don’t wash the family car.

3. Doris doesn’t do her homework.

4. They don’t go to lớn bed at 8.30 p.m.

5. Kevin doesn’t open his workbook.

6. Our hamster doesn’t eat apples.

7. You don’t chat with your friends.

8. She doesn’t use a ruler.

9. Max, Frank and Steve don’t skate in the yard.

10. The boy doesn’t throw stones.

V.

1. How vày you go to lớn school?

2. What vì chưng you do?

3. Where does John come from?

4. How long does it take from London to Paris?

5. How often does she go to lớn the cinema?

....................................

....................................

Xem thêm: Vẽ Sơ Đồ Lắp Đặt 1 Công Tắc 3 Cực Điều Khiển 2 Đèn (Hay, Chi Tiết)

....................................

Trên đây là phần bắt tắt một trong những đề thi trong số bộ đề thi giữa kì 1 giờ Anh lớp 6 năm học 2022 - 2023 của ba bộ sách mới, nhằm xem không thiếu mời quí bạn đọc lựa chọn một trong các bộ đề thi ở trên!